onsdag 24 november 2010

Onsdagen den 24:e november

Mitt femte.....

.....blogginlägg. Idag är det en månad till julafton. Har funderat lite på tomtens trovärdighet. En klassisk fråga som denne skäggige filur brukar ställa på julafton är "Finns det några snälla barn?". Som jag tolkar den här frågan är att alla som varit snälla ska få lulklappar. Det vanligaste svaret på den här frågan brukar vara ett unisont JA. Saken är den att jag vet barn som inte alltid varit snälla men ändå svarat JA på denna fråga. Eftersom de svarar JA får de automatiskt julklappar. Jag tycker att tomten borde skaffa sig någom form av lögndetektor så att hela proceduren går rätt till.

Jag tycker absolut att det inte får vara så att lille Tykon, 3 ska få sitta och svara JA när han under året har satt eld på grannens ena brunstiga katt, kissat i grannens brevlåda och i smyg startat en escortfirma i sin pappas namn samtidigt som han får julklappar. Nu krävs det krafttag mot detta missbruk. I vetenskapligt syfte har jag under året gjort flera osnälla saker för att testa tomtens trovärdighet. Bland annat har jag förväxlat två rullatorer på min lokala ICA-butik, jag låtsade stanna vid ett övergångsställe där en tant tackade mig, sedan ångrade jag mig och körde slalom mellan hennes kryckor. Den sista osnälla gärningen jag gjorde var att i ett mycket svagt ögonblick säga: ÖSK är bra.

Syftet med detta vetenskapliga experiment är följande: Trots mina mindre snälla aktiviter kommer jag att vid tomtens årliga fråga svara JAAAA! Får jag julklappar är jultomten en bluff. Får jag inte julklappar så är jultomten...............

1 kommentar: